fa40 serien

FA40 – terassmarkis med många möjligheter

Förvandlar din uteplats till ett trivsamt och flexibelt uterum

En robust terassmarkis vars utmärkande drag är rejäla vikarmar med Dyneema® band och starka fjädrar. Alla terrassmarkiser kan motoriseras.

Justerbart armfäste, som gör att man kan vinkla markisen efter solhöjden finns som tillval. Det går också att få FA 40 med takprofil eller kassett som skyddar duken mot regn och smuts.

Markisstativet med detaljer finns som standard i 3 färger: Vitt, Grått och Svart med struktur. Med något längre leveranstid kan man få stativet i ytterligare 10 färger, matchade för att passa ihop med de vanligast förekommande husfärger och fasader.

FA 40 finns i många olika varianter, ex med Cross Over armar eller rullfront. Den nya designen på markisens armar tillsammans med Dyneema®-band över knäleder har en unik dukspänning vid samtliga utfall. Systemet är vindklassat: Min klass 2. Här nedan beskriver vi den nya serien mer utförligt

FA42
är en öppen markis i standardutförande. Detta är instegsmarkisen i vår nya 40 serie. FA42 är utrustad med traditionella gavlar.

Max bredd: 7,0 m.
Max utfall: 4,0 m. (Vid 7 m bredd, max utfall 3.5 m)
Tillval: Pitchcontrol, tak och rullkappa.

FA44
är en öppen markis i designutförande. Markisen är utrustad med specialdesignade gavlar som knyter ihop den fyrkantiga formen på bärröret med det runda valsröret på ett sätt som ger den ett modernt uttryck.

Max bredd 7,0 m
Max utfall 4,0 m. (Vid 7 m bredd, max utfall 3.5 m)
Tillval: Pitchcontrol, tak och rullkappa.

FA45
är en öppen markis med Cross Overarmar. Armfästen är konstruerade så att ett fäste är längre/högre än det andra vilket gör att vikarmarnas knän går omlott, dvs ena armen viks över den andra. Denna funktion gör det möjligt att ha en terrassmarkis på en mycket smal terrass eller balkong.

Max bredd: 4,6 m
Max utfall: 4,0 m
Tillval: Tak och rullkappa.

FA46
är en öppen markis med dukbalk. Markisen kan monteras över en altandörr, mellan dörren och takfoten. Dukbalkens konstruktion gör att markisen vinklas neråt en bit ut från fasaden, på detta sätt får man en bra skuggning, trots att markisen möjliggör frigång för ex. en altandörr.

Max bredd: 7,0 m
Max utfall: 4,0 m. (Vid 7 m bredd, max utfall 3,5 m).
Tillval: Pitchcontrol, tak och rullkappa.

FA48
är en markis med halvkassett. Kassetten skyddar duken för väder och vind och ger den längre livslängd. I infällt läge syns ingen väv och markisen smälter på detta sätt väl in i husets fasad.

Max bredd: 7,0 m
Max utfall: 3,5 m.
Tillval: Pitchcontrol.

Klicka här för produktblad